Tervetuloa Pienryhmärippikouluun!

Tänne päivitetään ajankohtaisia riparitietoja, kuten ryhmäsi tapaamiset ja työntekijät.
Mukavaa riparivuotta!

Rippikoulusi ohjaajina toimivat, HANNES, MAARIT, MARI

Sinulla on edessäsi yksi elämäsi kohokohdista; rippikoulu ja konfirmaatiojuhla!

Rippikoulusi alkaa su 2.12.2019 klo13 Adventtimessulla Kortepohjan kirkossa Jyväskylässä (osoite: Isännäntie 4, 40740 Jyväskylä).

Jatkamme tutustumisjaksolla Jyväskylän seurakunnan Koivuniemen leirikeskuksessa 4.-5.5.2019. Ajatuksena on, että tutustumme etukäteen leiripaikkaan ja toisiimme. Kesällä saat sitten tulla tuttuun paikkaan ja vanhemmatkin tietävät, missä nuori käy rippikoulun.

Aloitamme la 4.5. klo 12 rippikoululaisten, avustajien, vanhempien ja meidän opettajien yhteisellä lounaalla. Juttelemme rippikoulusta ja vietämme yhteistä vanhempainpäivää klo 14.30 asti. Tämän jälkeen vanhemmat lähtevät kotiin ja me jatkamme nuorten kanssa tutustumista.  Sunnuntaina 5.5. tapaamme taas teidät vanhemmat Koivuniemessä klo 13 yhteisessä kirkkohetkessä leirikeskuksen kappelissa, joka on myös konfirmaatiokappelimme. Kirkkohetken jälkeen pääsette lähtemään yhdessä nuoren kanssa kotimatkalle n. klo 14.00.

Tutustumisjaksolle tarvitset mukaan:

-vaihtovaatteet ja ulkoiluvaatteet

-yöpuvun, peseytymisvälineet, pyyhkeen

-lääkkeesi, jos sinulla niitä on

-pussilakanan, lakanan ja tyynyliinan tai makuupussin, aluslakanan ja tyynyliinan

- jos esiintyy yökastelua, ota mukaasi vuoteen suoja

Rippikouluun työntekijöiksi tulevat Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön pappi Maarit Nuopponen, kehitysvammaistyön diakoni Mari Tyynelä ja vammaisnuorisotyönohjaaja Hannes Järvenpää. Jos nuori tarvitsee henkilökohtaisen avustajan tutustumis- ja leirijaksolle, olkaa yhteydessä oman kunnan/kaupungin sosiaalitoimeen ja meihin leirin työntekijöihin. Voimme yhdessä järjestellä avustajan palkkaukseen ja löytymiseen liittyviä asioita. Monelle nuorelle entuudestaan tuttu avustaja helpottaa leirillä oloa. Lähetämme rippikoululaiselle kirkkokortin, joka on mukautettu malli seurakuntamme yleisemmin käytössä olevasta kortista. Jos jo olette saaneet yleisen kirkkokortin, sen voi jättää huomiotta.

Kirjeen mukana on myös Tullaan tutuiksi –lomake, jonka toivomme teidän täyttävän kaikessa rauhassa. Alkuvuodesta 2019  soitamme ja sovimme kanssanne kotikäynnin. Kotikäynnin aikana voimme jutella lomakkeen pohjalta ja tutustua. Kotikäynnin ja tutustumisviikonlopun jälkeen vielä mietimme, onko leiri sopiva tapa käydä rippikoulu.

Leirimaksu 126€ (Maksuehdot ja huojennukset.). Lasku tulee sähköpostilinkkinä. Jos teillä on jotakin kysyttävää rippikoulusta, ottakaa rohkeasti yhteyttä meihin opettajiin.

Varsinainen leirijakso on 3. -9.6. 2019 Jyväskylässä, Koivuniemen leirikeskuksessa.

Konfirmaatio on leirin päätteeksi su 9.6.2019 klo 13-n.14.30 Koivuniemen kappelissa. Saatte Tutustumisjaksolla toisen kirjeen, jossa on leirijakson varusteluettelo ja tarkempaa tietoa kesän leiristä ja konfirmaatiosta.

Hyvän Jumalamme levollista läsnäoloa toivottavat

Maarit Nuopponen p. 045-6575715 maarit.nuopponen@evl.fi
Mari Tyynelä p. 050-5497028 mari.tyynelä@evl.fi
Hannes Järvenpää p.050-5497029 hannes.jarvenpaa@evl.fi

Ps. Leirikeskuksen osoite on Koivuniementie 30, 40800 Vaajakoski.

Ajo-ohje: Aja Vaajakosken ABC:n liikenneympyrästä Kuopio- Mikkeli suuntaan n.500m, käänny oikealle Ruokosaari. Tie kulkee 9-tien alitse. Jatka 9-tien suuntaisesti n.1km, Koivuniementie haarautuu vasempaan, risteyksessä kyltti.