Moi!

Ja tervetuloa rippikouluun Lapin kauniiseen luontoon 25.7 - 4.8.2018

Aivan loistavaa että sinä olet juuri Mukana!

PÄIVÄRIPPIKOULU 25.7 - 27.7 (KE - PE)

Rippikoulu alkaa siis päivärippikouluna ja paikkana on Keskustan alueen nuorten seurakunnan tilat, osoitteessa Yliopistonkatu 26b. Käynti on sisäpihan puolelta.

Päivät alkavat aina klo 09.00 ja päättyvät klo 15.00. Keskellä päivää on aina tunnin ruokatauko, jolloin oppilaat voivat käydä syömässä läheisissä pikaruokaravintoloissa tai syödä omia eväitä.

Torstain aloitamme VANHAN hautausmaa kappelissa (puistokatu) klo 09.00 ja päätämme päivän Taulumäen kirkolla.

LÄHTÖ JA TULO:

Lähdemme Jyväskylästä Tauluemän kirkon maamittauspuolen parkkipaikalta lauantaina 28.7 klo 07.00. Pyydämme oppilaita olemaan paikalla klo 06.45 bussin pakkaamisen takia.  Ajamme bussilla kohti pohjoista Pyhäsalmen, Tupoksen, Haaparannan kautta Vuontispirtille.

Yhteinen ruoka, joka kuuluu matkan hintaan on Tupoksen ABC - huoltamolla.

Paluu on lauantaina 4.8 noin klo 23.00 Jyväskylään. Paluu matka tapahtuu Levin, Rovaniemen ja Oulu kautta. Yhteinen ruokailu on Rovaniemellä.

Matkan kuljetuksista vastaa Pohjolan matkat oy.

KOHTEET MATKALLA:

Syökää hyvin kotona ennen lähtöä. Aamupäivä kahvit on Pyhäsalmessa, joka on Ville Papin kotiseutua. Hän kertoo tarinoita niistä ajoista sitten bussissa lisää.

Ruokailu on siis Tupoksen ABC - asemalla, ja jokaiselle on varattu seisovan pöydän ruuat.

Haaparannassa on tunti - tai kaksi aikaa tutustua pohjoisruotsalaiseen elämän tyyliin. Mahdollisuus on käydä muutamassa eri liikkeessä tai tehdä Petri opastuksella pieni kävelyretki Haaparannan keskustassa.

Tässä alueen matkatoimiston sivut, jossa voi käydä tutustumassa ennakkoon paikkaan:

Majoitus;

Majoitumme koko matkan ajaksi Tunturihotelli Vuontispirtiin. Hotellista löytyy kaikki mukavuudet, kuten Sängyt, sähkö, jääkaappi, teevee, sisä Wc:eet, sauna, suihku ja mielettömän iso pihamaa Työntekijä on tehnyt majoituksen kartan jo etukäteen, jotta kaikilla olisi hyvä olla.  Nuoret tulevat nukkumaan päänsääntöisesti kahden hengen huoneissa ja muutamassa kolmen hengen huoneessa. Nuorten toiveet otetaan huomioon majoitustilanteessa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku.

Hotellista löytyy lisätietoa sivuilta http://www.vuontispirtti.fi

Ruokailut:

Matkan hintaa kuuluu kaikki ruokailut  hotellissa (aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala). Lisäksi matka ruuat Tupoksella ja Rovaniemellä.

Paluu matkaksi kannattaa varata hampurilaisrahaa lauantain iltaan. Kahvit tai ylimääräiset välipalat pitää itse maksaa.

Ohjelma:

Joka päivä meillä on retki upean luonnon keskelle säästä riippumatta. Toki seuraamme säätä ja näin tarkka ohjelma nähdään vasta paikan päällä. Mutta tässä alustava ohjelma

La: Menomatka + tutustuminen Haaparanta

Su: Vaellus Pallas, Taivaskero, porotila ja Raattaman kylä

Ma: Hiljaisuuspäivä. Vuontisjärvi. Mahdollisuus kalastamiseen ja vesillä oloon.

tI: Uinti ja leporetki Hietajärvelle

Ke: Vaellusretki Montelin majalle ja Nammalguruun

To: Bussiretki Hettaan. Pieni kävelyretki Jyppärälle. Messu Hetan kirkko

Pe: Leirikeskuspäivä

La: Paluumatka + tutustuminen Joulupukin paja Rovaniemi

Mukaan ota:

Petivaatteet (pussi, alus ja tyynyliina)

Reppu vaelluksia varten (mahtuu ruokaa ja juomaa sekä vaihtopusero)

Pyyhe ja pesuaineet (sauna joka toinen päivä ja suihku joka päivä )

Rahaa matkakahvia ja tuliasia varten (Haaparannan karkit)

Eriksen kengät vaelluksia ja muuta varten

sadevaatteet

Pipo ja hanskat (tunturissa saattaa tulle ja jos sataa)

Vaellusvaatteet

alusvaatteet, sukkia, villasukat, uikkarit ja normi vaihtovaatteet

Taukopusero, joka mahtuu reppuun

kamera, puhelin, ym

Juomapullo ja ruokailuvälineet (lautanen, muki, haarukka, lusikka ja veitsi)

Raamattu + vihko

Osallistujakortti

Omat lääkkeet (myös päänsärkylääkkeet)

Hyttyssuoja ja myrkyt

Henkilökortti ja kelakortti

Pikkureppu otetaan bussin sisään, jossa juomapallo, lukemista, rahat ja henkilökortti.

Muuta

Leiriläiset saa parhaiten kiinni puhelimen kautta klo 20 - 21.00

Ohjelma tilanteissa ja yörauhan aikana (klo 23 - 08) puhelin pitää olla äänettömänä.

Leiriläiset on vakuutettu mutta mahdollinen tavaravakuutus pitää tehdä itse.

Kaikki päihteet on ehdottomasti kielletty-

TERVETULOA SUOMEN LAPPIIN JA PALLAKSELLE J

Terveisin, matkan vastaava ohjaaja