Lapin ripari

Tämä on Lapin riparin 9947 infosivu kaudelle 2018-19. Rippikouluryhmän ajantasainen ohjelma päivittyy tänne. Kiva, että olet mukana!

Rippikouluun kuuluu talvikauden kokoontumiset, kesän kaupunkipäivät, leiri ja konfirmaatio. Sekä talvi- että kesäjaksoon osallistutaan yhdessä ryhmän kanssa. Laita kokoontumisten ajat kalenteriisi ja huolehdi, että olet paikalla jokaisella kerralla.

 

Kaupunkipäivät

24. - 26.7. Kuokkalan kirkolla. alk. joka päivä klo 10.00  HUOM! Ensimmäisen kaupunkipäivän (ke 24.7.) viimeinen tunti (klo 14-15) on myös vanhemmille. Käymme silloin läpi leirin ohjelman keskeisimpine aikatauluineen ja järjestelyineen sekä mukaan tarvittavan varustuksen. Tietoa myös konfirmaatiosta.

KAUPUNKIPÄIVIEN KELLONAJAT:

Keskiviikko 24.7. klo 10-15, Kuokkalan kirkko (klo 14-15 kutsutaan vanhempia mukaan - vanhempien osallistuminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä)

Torstai 25.7. klo 10-14, Kuokkalan kirkko

Perjantai 26.7. klo 10-14, Kuokkalan kirkko

Kaupunkipäiviin ei valitettavasti sisälly ruokailua, joten kannattaa syödä runsaasti aamupalaa. Välissä pidämme tauon, jonka aikana on mahdollista syödä tai käydä ostamassa omia eväitä. Sään salliessa olemme välillä myös ulkona ja torstai-iltapäivänä kävelemme Kuokkalasta kirkkopuistoon, jonne päivä päättyy klo 14.

 

Leiri

Vuontispirtillä Enontekiöllä 27.7. - 3.8. Leirille on linja-autokuljetus.

Lähtdemme matkaan lauantaina 27.7. klo 7.00 Taulumäen kirkon parkkipaikalta.

Paluu lauantaina 3.8. myöhään illalla, arviolta n. klo 22.

HUOM. MUKAAN LEIRILLE TARVITAAN HYVÄT JALKINEET, JOITA KANNATTAA KÄYTTÄÄ JO ENNEN LEIRIÄ SEKÄ RUNSAASTI VAIHTOSUKKIA. LISÄKSI JOKAINEN TARVITSEE (KEVYEHKÖN, EI LIIAN SUUREN) REPUN EVÄITÄ SEKÄ MAHDOLLISIA VAIHTOVAATTEITA VARTEN.

 

Oleellisimpia tietoja leirille valmistautumista varten sekä aikatauluja ja yleisiä järjestelyitä:

- Lähtö la 27.7. klo 7.00 Taulumäen kirkon kaupunginpuoleiselta parkkipaikalta (kulku Puistokadulta). Matkustuspäivinä leiriläisille tarjotaan seurakunnan puolesta matkalla yksi lämmin ateria. Pidämme kuitenkin useamman tauon, joiden aikana on mahdollista tehdä pieniä ostoksia. Menomatkalla pysähdymme pidemmin Haaparannassa ja paluumatkalla Rovaniemellä Joulupukin maassa.

- Leirille voi halutessaan ottaa mukaan omia harrastusvälineitä, sillä päiviin sisältyy jonkin verran vapaa-aikaa. Joillekin päiväretkistä voi myös ottaa esim. kalastusvälineet mukaan.

- Tärkeää mukaan pakattavaa ovat: lakanat/makuupussi, pyyhe, juomapullo (1 tai 2), hyvät jalkineet, riittävästi vaihtosukkia (ja muutakin vaihtovaatetta), pieni/kevyt retkireppu, jokin päähine, halutessasi uimavarusteet, jokin hyttyssumute tai muu karkote (esim. OFF tms.; myös elektronisen karkottimen voi ottaa).

- Puhelimen ja muuta elektroniikkaa voi ottaa mukaan, mutta yhteisissä ohjelmissa emme käytä niitä (pl. valokuvaukseen retkillä) - vapaa-ajalla voi toki käyttää. Öisin myös puhelimet ja muut laitteet lepäävät. Leiriviikko kannattaa käyttää muuhun kuin pelaamiseen, jota ehtii tehdä tarpeeksi kotonakin.

- Yhteisen päätöksen nojalla energiajuomat ovat leirillä kiellettyjä. Jos niitä tavataan, ohjaajat poistavat ne.

- Leiripäivien kulku on karkeasti otten päivittäin seuraavanlainen: Herätys on n. klo 8. Aamupalan jälkeen aamupäivisin opiskelemme ja iltapäivisin teemme retkiä Hetta-Pallas -maisemissa sekä Vuontispirtin lähiympäristössä. Bussi ja kuljettaja ovat käytössämme koko viikon ajan, sillä joihinkin kauempana sijaitseviin retkikohteisiin menemme autolla. Aamiaisen, lounaan, päivällisen ja iltapalan syömme Vuontispirtillä - pl- mahdollinen mukaan otettava valmis retkilounas jonain päivänä. Lisäksi retkille tulee mukaan pieni välipala. Noin joka toinen päivä on mahdollisuus saunoa iltaisin. Illalla on lisäksi ryhmän muuta yhteistä ohjelmaa sekä toimintaa isosryhmissä. Hiljaisuus on n. klo 23.

- Vuontispirtillä käytössämme on oma rakennus, jossa on majoitustilat ja yhteisiä tiloja. Yöpyminen on kahden hengen huoneissa, joissa on WC ja suihku.

Alustavat retkikohteemme (muutokset mahdollisia sään niin edellyttäessä):

- su: Pallaksen luontokeskus ja luontopolku

- ma: Montelin maja

- ti: Ketomella, Hietajärvi

- ke: Särkitunturi

- to: Hetta, Hetan luontokeskus ja kirkko

- pe: Vuontispirtin lähimaastosta alkavia reittejä

 

- Paluu la 3.8.Taulumäen kirkolle on todennäköisesti noin klo 22. maissa. Tarkennamme paluuaikaa ko. päivänä matkalta, kun arvioitu saapumisaika on mahdollista määrittää.

- Leirin alussa sekä vanhempaintapaamisessa (ke 24.7. klo 14, Kuokkalan kirkko) käymme läpi kaikille Jyväskylän seurakunnan rippikoululeireille yhteiset säännöt. Leirille on laadittu erillinen turvallisuusasiakirja.

- Konfirmaatio on su 11.8. klo 10 Taulumäen kirkossa (päättyy n. 11.15 ). Leiriläisiä pyydetään saapumaan kirkolle jo klo 8.30 valokuvausta, albojen pukemista ja harjoitusta varten. Kirkkoon kutsuttavien vieraiden määrää ei ole rajoitettu. Mikäli rippikoululainen haluaa tilata itselleen ryhmäkuvan, tulee hänen tuoda konfirmaatiopäivänä kirkolle mukanaan postimerkillä varustettu kirjekuori (A5 tai suurempi), johon on kirjoitettu hänen nimensa ja osoitteensa  ja laitettu sisään 11 euroa. (Valokuvaamo Hannuphono tulee kirkolle järjestämään konfirmaatiokuvauksen.)

 

Konfirmaatio

Taulumäen kirkossa sunnuntaina 11.8. klo 10.

(Päättyy arviolta n. 11.15, viim. 11.30 mennessä)

 

Mukavaa ripariaikaa!

Terveisin ryhmäsi ohjaajat

 

Matti Väätäinen (pappi)                          Janne Kippola (nuorisotyönohjaaja)

puh. 050 594 8167                                 puh. 041 730 0445

matti.vaatainen@evl.fi                         janne.kippola@evl.fi

 

Jani Myllylä (kesänuorisotyönohjaaja)

puh. 044-5303829

janipetterimyllyla@gmail.com

 

 

Aikaisemmat kokoontumiset

  • Starttipäivä su 28.10. klo 17 - 19.30 Taulumäen kirkossa. Tämä aloituskokoontuminen on sekä rippikoululaisille että vanhemmille.
  • Nuortenilta 7.3. klo 18.30 - 20 Sepän Kipinässä.
  • Rippikoulukonsertti ma 25.3. klo 18 - 19.30 tanssisali Lutakossa, Lutakonaukion vieressä
  • Messu su 31.3. klo 18 - 19.30 Taulumäen kirkossa.
  • Yhteisvastuutapahtuma la 13.4. klo 12-14 Sepän Kipinässä
  • Messun suunnittelu ja messu su 14.4. klo 17 - 19.30 Taulumäen kirkossa.