Tervetuloa jalkapalloriparille!

9943 Jalkapallorippileiri
24.2.-3.3.2018 Piispalassa, Kannonkoskella
Konfirmaatio 22.4. klo 10 Taulumäen kirkkossa.
Rippikoulun hinta 330 €. Maksuehdot ja huojennukset.

 

Leirimme alkaa jo parin päivän päästä ja tässä on nyt kaikki tarvittava info leirille lähtöä varten. Alempaa löytyy listaa tarvittavista varusteista, linkit ennakkotehtäviin ja tulostettavaan osallistujakorttiin. Lukekaa infot tarkasti ja olkaa erityisen huolellisia osallistujakortin kanssa. Uudet infot löytyvät aikaisempien alta.

Leiriajakson lisäksi rippikouluun kuuluu kolme muuta leirin yhteistä tapahtumaa. Tapaamme kerran ennen ja kerran jälkeen leirin ja vielä kolmannen kerran konfirmaatioharjoituksessa ennen finaalipäivää. Alla leiriin liittyviä päivämääriä ja muita aikatauluja.

Jalkapalloriparin aikataulu

PVM KLO TAPAHTUMA PAIKKA
24.2. 12:00 Lähtö leirille

Tilausajolaituri Harjukatu Jyväskylä

3.3. 15:00 Paluu leiriltä Tilausajolaituri Harjukatu Jyväskylä
5.4. 19:00-20:00 Jälkitapaaminen Jyväskylän vanha Pappila
20.4. 19:00-21:00 Konfirmaatioharjoitus

Taulumäen kirkko

22.4. 10:00-11:30 Konfirmaatio Taulumäen kirkko

 

Kaikkiin kokoontumisiin ottakaa rippikoulukortti mukaan. Paikkojen karttalinkit löytyvät edellä olevasta taulukosta.

Leirille lähdettäessä käymme hakemassa leirivarustuksen Tikkakosken kirkolta ja voimme ottaa sieltäkin väkeä kyytiin, jos se jollekin on tilausajolaituria sopivampi paikka.

Ryhmällämme ei ole yhteistä jumalanpalveluskäyntiä. Sen kohdan omasta rippikoulukortistanne teidän tulee korvata jollakin oman alueseurakuntanne jumalanpalveluksella. Tästä on syytä sopia toimittavan papin tai muun paikalla olevan seurakunnan työntekijän kanssa ennen tilaisuuden alkua, että saatte merkinnän oikeaan paikkaan.

Kokemus on osoittanut, että jalkapalloharrastus ja rippikoulu menevät väkisinkin välillä päällekkäin. Yllä olevat tilaisuudet ovat kaikille pakollisia ja niistä on tarvittaessa hyvä jutella etukäteen valmentajien kanssa. Myös rippikoulukortissa olevat merkinnät on syytä suunnitella hyvin, että saatte ne suoritettua. Talvellakin on turnauksia ja pelejä ja jumalanpalvelukset tahtovat olla päällekkäin turnauksien kanssa. Miettikää ajoissa sopivat päivät jolloin ei ole pelejä tai turnauksia ja voitte osallistua jumalanpalveluksiin. Jumalanpalveluksia on muulloinkin kuin sunnuntai aamuisin. Rippikoulukortissa ei kovin montaa merkintää ole, mutta todennäköisesti joku menee arkena harjoitusten kanssa päällekkäin. Muutamasta harjoituksesta voi olla pois. Siihen ei kenenkään jalkapalloilijan ura kaadu, mutta sopikaa tästäkin valmentajan kanssa, että milloin on sopiva hetki jättää harjoitukset väliin. Seurakunnan verkkosivuilta löytyy vaihtoehtoja jumalanpalveluksiin ja nuorten verkkosivuilta esimerkiksi nuorteniltoihin. Tarkoitus on käydä tutustumassa oman alueseurakunnan toimintaa, mutta jos toisen alueen tilaisuus sopii aikatauluun paremmin, voi hyvin mennä sinne.

Seurakunnan verkkosivut

www.jyvaskylanseurakunta.fi

www.jyvaskylanseurakunnannuoret.fi

 

Piispalassa meillä on normaalin rippikoulun lisäksi viitenä päivänä jalkapalloharjoitukset ja yhtenä päivänä uimahalli. Viime vuoteen nähden jätimme yhden harjoituksen pois ja otimme uimisen tilalle, koska tarvitaan yksi lepopäivä harjoitusten väliin. Vaikka kuinka yritämme suunnitella kevyitä harjoituksia pelaajat vetää niin kovaa, että loukkaantumisten välttämiseksi otettiin tuo lepopäivä. Harjoitukset sunnittelee ja johtaa Mikko Haapasaari, joka valmensi 8 vuotta JJK 02 haastajajoukkuetta ja valmentaa nyt JJK 2011 syntyneiden joukkuetta. Matkalla on tarttunut mukaan valmentajakoulutusta UEFA B tutkintoon asti. Harjoituksissa pyritään keskittymään yksilötaitoon ja erityisesti nopeustaitavuuteen. Paljon tehdään viimeistelyä, koska maalintekohan on hauskaa. Tietenkin myös pelaillaan paljon. Verissä päin ei mennä vaan tarkoitus on pitää hauskaa rakastamamme lajin parissa.

Leirille tarvitset mukaan:

 • Pussilakanan, tyynyliinan ja aluslakanan
 • Pyyhkeen
 • Henkilökohtaiset peseytymis ja hygienia tarvikkeet
 • Mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeet
 • KELA kortti
 • Riittävästi vaihtovaatteita
 • Ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät pakkanen ja lumi huomioon ottaen
 • Jalkapallovarusteet. Halli on lämmitetty ja alustana on tekonurmi. Eli Turf tai AG nappula kengät. Säärisuojat oltava mukana.
 • Uima-asu
 • Muistiinpanovälineet
 • Rippikoulukortti
 • Kännykän laturi
 • Kuulokkeet
 • Tehdyt ennakkotehtävät
 • Täytetty ja allekirjoitettu osallistujakortti

Leirille ET tarvitse mukaan:

 • Tietokonetta
 • Tablettia
 • BT kaiuttimia
 • DVD/blue-ray soitinta
 • Xboxia/Pleikkaria tai muutakaan konsolia
 • Telkkaria
 • Tupakkatuotteita
 • Alkoholia
 • Huumeita

Yllä listatut ja vastaavat asiat ovat leirillä kiellettyjä. Osa niitä tuntuu varmasti nipottamiselta, mutta yli 50 rippileirin kokemuksella tuota listaa on kirjoitettu eikö lista ole edes vitsi. Kaikkia näitä on leirille tuotu tai kysytty, että saako ottaa mukaan. Viikko yhdessä on paljon kivempi, jos koko ajan jostakin ei kuulu musiikkia, varsinkaan "joukossa tyhmyys tiivistyy" metodilla valittuja kappaleita. Tietokoneitten ja muiden kanssa leirillä ei ole aikaa touhuta eli niitä turha kantaa mukana. Päihteiden en usko olevan leirillämme ongelma ja harvoin ne ovat, mutta seuraavat asiat pitää vain sanoa ääneen. Kaikista päihteistä meidän virkavelvollisuutemme on tehdä lastensuojeluilmoitus ja ilmoitamme tietenkin myös vanhemmille asiasta. Huumeiden kohdalla olemme yhteydessä sosiaaliviranomaisten lisäksi myös poliisiin.

Ennakkotehtäviä on kaksi. Toinen on kirje leirin vetäjille ja toinen on oman kummin haastattelu. Tehtävät aukeavat alla olevista linkeistä. Jos oma kummi ei ole tavoitettavissa tai kummia ei ole, voit haastatella jotain läheistä rippikoulun käynyttä henkilöä, joka on ollut kastetilaisuudessasi paikalla. Tällöin kysymyksiä tietysti on syytä vähän soveltaa. Isovanhemmat ja sedöt ja tädit ovat oikein sopivia haastateltavia.

Kirje leirin vetäjille

Kummin haastattelu

Jokaisen rippikoululaisen tulee täyttää ja allekirjoittaa osallistujakortti yhdessä huoltajansa kanssa. Mukana on täysi-ikäisiä isosia ja yövahti. Heille on oma 18-vuotta täyttäneiden korttinsa. Lain mukaan emme saa ottaa leirille mukaan henkilöitä joilta osallistujakortti puuttuu. Osallistujakortti tiedostoissa on toisella sivulla Jyväskylän seurakunnan retki- ja leirisäännöt, joihin jokainen osallistujakortin allekirjoittanut sitoutuu. Osallistujakortti tulee palauttaa leirille lähdettäessä ohjelma- ja turvallisuusvastaavalle eli Mikolle. Osallistujakortit löytyvät alta.

Osallistujakortti alle 18 vuotiaille

Osallistujakortti 18 vuotta täyttäneille

Jokainen leirille osallistuva on vakuutettu tapaturmaisen ruumiin vamman tai haitan varalta. Vakuutus koskee kaikkia joiden nimi on osallistujalistassa. Tapaturmien sattuessa helpoin käytäntö on, että vanhemmat maksavat itse kulut ja he saavat korvaukset suoraan vakuutusyhtiöltä. Korvauksien saaminen venyy ja monimutkaistuu, jos seurakunnan varoja käytetään välissä. Leiriläisten omaisuutta ei ole seurakunnan puolesta vakuutettu eli matkavakuutuksen hankkimista voi harkita, jos sellaista ei jo ole voimassa.

Vierailupäivää emme erikseen järjestä, mutta leirille saa tulla vierailemaan kunhan ilmoittaa etukäteen ja katsotaan yhdessä sopiva aika. 

Alta löytyy meidän vetäjien yhteystiedot. Kaikissa kysymyksissä saa ottaa yhteyttä.

 

Rippikoulunvetäjät:

Mikko Haapasaari
Nuorisotyönohjaaja 
Tikkakosken alueseurakunta 

Nuoret 

040 760 5098 

Ville von Gross
Seurakuntapastori 
Tikkakosken alueseurakunta 


040 523 5172