Tervetuloa jalkapalloriparille!

9943 Jalkapallorippileiri 23.2.-2.3.2019 Piispalassa, Kannonkoskella.

Konfirmaatio 4.5 klo 10 Taulumäen kirkossa.

Rippikoulun hinta 330 €. Maksuehdot ja huojennukset.

Leiriajakson lisäksi rippikouluun kuuluu kolme muuta leirin yhteistä tapahtumaa. Tapaamme kerran ennen ja kerran jälkeen leirin ja vielä kolmannen kerran konfirmaatioharjoituksessa ennen finaalipäivää. Alla leiriin liittyviä päivämääriä ja muita aikatauluja.

Jalkapalloriparin aikataulu

PVM

KLO

TAPAHTUMA PAIKKA

- 25.11.2018 - 9.12.2018

Rippikoulutapaamiset

- 23.2.2019

- 2.3.

Lähtö leirille

Paluu leiriltä

Tilausajolaituri Harjukatu Jyväskylä
- 10.3. 15:00-19:00 Jälkitapaaminen Jyväskylän vanha Pappila
- 3.5. 18:00-20:00 Konfirmaatioharjoitus

- 4.5. 10:00 Konfirmaatio

Taulumäen kirkko

Paikkojen karttalinkit löytyvät edellä olevasta taulukosta.

Leirille lähdettäessä käymme hakemassa leirivarustuksen Tikkakosken kirkolta ja voimme ottaa sieltäkin väkeä kyytiin, jos se jollekin on tilausajolaituria sopivampi paikka.

Seurakunnan verkkosivut

www.jyvaskylanseurakunta.fi

www.jyvaskylanseurakunnannuoret.fi

Piispalassa meillä on normaalin rippikoulun lisäksi viitenä päivänä jalkapalloharjoitukset ja yhtenä päivänä uimahalli. Vaikka kuinka yritämme suunnitella kevyitä harjoituksia pelaajat vetää niin kovaa, että loukkaantumisten välttämiseksi pidetään tuo uintipäivä välissä. Harjoitukset sunnittelee ja johtaa Mikko Haapasaari, joka valmensi 8 vuotta JJK 02 haastajajoukkuetta ja valmentaa nyt JJK -11 ja JyPK -06 joukkueita. Matkalla on tarttunut mukaan valmentajakoulutusta UEFA B tutkintoon asti. Harjoituksissa pyritään keskittymään yksilötaitoon ja erityisesti nopeustaitavuuteen. Paljon tehdään viimeistelyä, koska maalintekohan on hauskaa. Tietenkin myös pelaillaan paljon. Verissä päin ei mennä vaan tarkoitus on pitää hauskaa rakastamamme lajin parissa.

Leirille tarvitset mukaan:

• Pussilakanan, tyynyliinan ja aluslakanan
  • Pyyhkeen
  • Henkilökohtaiset peseytymis ja hygienia tarvikkeet
  • Mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeet
  • KELA kortti
  • Riittävästi vaihtovaatteita
  • Ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät pakkanen ja lumi huomioon ottaen
  • Jalkapallovarusteet. Halli on lämmitetty ja alustana on tekonurmi. Eli Turf tai AG nappula kengät. Säärisuojat oltava mukana.
  • Uima-asu
  • Muistiinpanovälineet
  • Kännykän laturi
  • Kuulokkeet

Leirille ET tarvitse mukaan:

• Tietokonetta
  • Tablettia
  • BT kaiuttimia
  • DVD/blue-ray soitinta
  • Xboxia/Pleikkaria tai muutakaan konsolia
  • Telkkaria
  • Tupakkatuotteita
  • Alkoholia
  • Huumeita

Yllä listatut ja vastaavat asiat ovat leirillä kiellettyjä. Osa niitä tuntuu varmasti nipottamiselta, mutta yli 50 rippileirin kokemuksella tuota listaa on kirjoitettu eikä lista ole edes vitsi. Kaikkia näitä on leirille tuotu tai kysytty, että saako ottaa mukaan. Viikko yhdessä on paljon kivempi, jos koko ajan jostakin ei kuulu musiikkia, varsinkaan "joukossa tyhmyys tiivistyy" metodilla valittuja kappaleita. Tietokoneitten ja muiden kanssa leirillä ei ole aikaa touhuta eli niitä turha kantaa mukana. Päihteiden en usko olevan leirillämme ongelma ja harvoin ne ovat, mutta seuraavat asiat pitää vain sanoa ääneen. Kaikista päihteistä meidän virkavelvollisuutemme on tehdä lastensuojeluilmoitus ja ilmoitamme tietenkin myös vanhemmille asiasta. Huumeiden kohdalla olemme yhteydessä sosiaaliviranomaisten lisäksi myös poliisiin.

Ennakkotehtäviä tulee ainakin kaksi. Toinen on kirje leirin vetäjille ja toinen on oman kummin haastattelu. Tehtävät ilmestyvät käyttämäämme Google Classroom opiskeluympäristöön. Classroom appin pääsee lataamaan seuraavasta linkistä

LATAA GOOGLE CLASSROOM

Käytämme Classroomia ennakkotehtäviin, korvaaviin tehtäviin ja oppimispäiväkirjoihin. Tällä tavalla ei tarvitse palautella papereita ja meille opettajillekin tehtävät pysyvät järjestyksessä ja ovat kaikkien luettavissa yhtäaikaa. Tätä kautta voimme myös helposti antaa palautetta tehtävistä hyvinkin nopeasti. Rippikoulun tapahtumat lisäämme ryhmän classroom/google kalenteriin joko tapahtumina tai tehtävinä. Paras käytäntö on vielä hakusessa viimeisimmän päivityksen jälkeen. Alla on linkki tähän kalenteriin:

Kopiomalla ylläolevan osoitteen kalenteriohjelmaan oikeaan paikkaan saa kalenterin näkyviin, jos se ei tule automaattisesti Classroom kurssiin liittymisen jälkeen.

Jokaisen rippikoululaisen tulee täyttää ja allekirjoittaa "osallistujakortti" yhdessä huoltajansa kanssa. Osallistujakortin pitäisi vuoden 2019 rippikouluissa sähköinen. siitä tulee ohjeet myöhemmin.

Jokainen leirille osallistuva on vakuutettu tapaturmaisen ruumiin vamman tai haitan varalta. Vakuutus koskee kaikkia joiden nimi on osallistujalistassa. Tapaturmien sattuessa helpoin käytäntö on, että vanhemmat maksavat itse kulut ja he saavat korvaukset suoraan vakuutusyhtiöltä. Korvauksien saaminen venyy ja monimutkaistuu, jos seurakunnan varoja käytetään välissä. Leiriläisten omaisuutta ei ole seurakunnan puolesta vakuutettu eli matkavakuutuksen hankkimista voi harkita, jos sellaista ei jo ole voimassa.

Vierailupäivää emme erikseen järjestä, mutta leirille saa tulla vierailemaan kunhan ilmoittaa etukäteen ja katsotaan yhdessä sopiva aika.

Alta löytyy meidän vetäjien yhteystiedot. Kaikissa kysymyksissä saa ottaa yhteyttä.

Rippikoulunvetäjät:

Mikko Haapasaari