Tervetuloa Kaupunkirippikouluun ryhmään 9921!

Rippikoulu koostuu erityyppisistä ryhmän kokoontumisista syksyn, talven ja kevään aikana sekä päivärippikoulujaksosta 24.6.-5.7.19. Yhteinen matka huipentuu konfirmaatiomessuun Taulumäen kirkossa 6.7. klo 10.

Tälle sivulle päivitetään tärkeää ryhmäämme koskevaa tietoa koko rippikoulun ajan. Alla mainittuihin tilaisuuksiin saattaa tulla lähiaikoina vielä muutoksia ja tarkennuksia. Seuraathan siis tarkasti.

Ryhmämme starttaa 4.11. klo 16.30 Taulumäen kirkossa. Tutustutaan, kuullaan infoa rippikoulun etenemisestä, keskustellaan ja osallistutaan yhdessä klo 18.00 alkavaan messuun, jossa on mahdollista käydä jo myös ehtoollisella. Myös kotiväki on lämpimästi tervetullut mukaan aloittamaan riparia yhdessä nuorten kanssa. Ilta päättyy noin klo 19.15.

Muut kokoontumisemme ovat:

13.1. klo 18 osallistumme Tuomasmessuun Taulumäen kirkossa

14.3. klo 18.30 nuortenilta Kipinässä (kauppakeskus Seppä, 2. kerros)

25.3. klo 18 rippikoulukonsertti Lutakossa (useamman ryhmän yhteinen)

13.4. teemapäivä Kipinässä (useamman ryhmän yhteinen iltapäivä, kellonaika tarkentuu myöhemmin)

4.5. klo 13-16 oman ryhmän päivä Kipinässä, kotiväki kutsutaan mukaan osaksi aikaa

5.5. klo 17 Taulumäen kirkon messu, jonka valmistelemme ja toteutamme yhdessä ryhmän kanssa

Kaikki kokoontumiset ovat tärkeä osa rippikoulua eli tulethan paikalle! Mikäli et esim. sairastumisen vuoksi pääse osallistumaan, ole yhteydessä ohjaajiin.

KESÄN RIPARIJAKSO 24.6.-5.7.

Kesän kokoontumispaikkamme on myös Kipinä (Sepän kauppakeskus, 2.krs). Viikonloppu 29.-30.6. on vapaa.

Rippikoulupäivät ovat klo 9-15. Kumpaankin ripari-viikkoon sisältyy yksi retkipäivä lähiympäristöön, mutta niistä tiedotetaan tarkemmin kesäjakson alettua. Konfirmaatioharjoitukset pidämme Taulumäen kirkossa viimeisen päivän päätteeksi 5.7. klo 13. Joka päivä on tarjolla kaikille ilmainen lounas noin klo 11.30.

Mukaan tarvitsee ottaa ainoastaan lyijykynä, pyyhekumi ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Osallistuminen edellyttää sähköisen osallistujakortin täyttämistä, mistä on lähetetty ohjeet jo ennakkoon.

KONFIRMAATIO

Ryhmän konfirmaatiomessua vietetään Taulumäen kirkossa la 6.7. klo 10. Messu kestää noin 1,5 tuntia.

Ryhmäkuvaus

Juhla alkaa ryhmävalokuvauksella ja sen vuoksi nuorten tulee olla paikalla viimeistään klo 8.45.

Seurakuntamme konfirmaatiokuvaukset tekee tänä kesänä Hannuphoto. Kuvan voi halutessaan ostaa itselleen ja sen kilpailutettu hinta on 11€/kuva. Kuvan ostajan tulee tuoda konfirmaatio-aamuna kuvaajalle (tai jo jälkimmäisellä ripari-viikolla ohjaajille) A5 tai A4 -kokoinen kirjekuori, jonka sisällä on 11€ tasarahana ja päälle kirjoitettu nimi ja osoite ja liimattu postimerkki. Kuvaaja toimittaa kuvan postitse ko. kuorella.

Nuorten siunaaminen

Osana konfirmaatiomessua nuoret siunataan alttarilla. Jokainen nuori saa kutsua jonkun läheisen mukaan siunaamaan. Siunaaja on ensisijaisesti kummi, mutta halutessa siunaajaksi voi tulla muuu läheinen aikuinen. Mikäli lähipiiristä ei löydy henkilöä, jonka haluaisi kutsua tehtävään, voi nuori pyytää isosta. Pienen ryhmäkoon vuoksi alttarille mahtuu halutessa myös kaksi henkilöä. Kummeille/muille siunaamaan tuleville annetaan ohjeet kirkon etuosassa ennen konfirmaatiomessun alkua klo 9.45.

Mikäli kysyttävää ilmenee tai jokin asia askarruttaa mieltä, ole meihin yhteydessä!

Ryhmän ohjaajat

Heli Ahonen                           Tero Reingoldt