Tervetuloa ryhmään 814!

Tänne päivitetään ajankohtaisia riparitietoja, kuten ryhmäsi tapaamiset ja työntekijät.
Mukavaa riparivuotta!

814 Palokan rippileiri on 9.-16.7.2018 Haapaniemessä Kuortaneella ja konfirmaatiojuhla on 22.7. klo 13 Taulumäen kirkossa.

Lähdemme leirille ma 9.7. klo 15 Palokan kirkon yläpihalta. Olettehan ajoissa paikalla. Bussimatka kestää reilut pari tuntia.

Palaamme leiriltä ma 16.7. Taulumäen kirkoon konfirmaatioharjoitukseen, josta voi tulla noutamaan nuoria n. klo 16.00

Vanhempainillassa 9.5. vanhemmat kirjoittivat kirjeen omalle nuorelleen. Jos kumpikaan vanhemmista ei ollut silloin paikalla, toivoisimme, että kirjoittaisitte kirjeen ( mieluiten valk. A4-paperille) ja pakkaisitte sen kirjekuoressa mukaan leirikassiin. Seuraavana on ohjeita kirjeen kirjoittamiseen:

KIRJE OMALLE NUORELLE

Kirjoita kirjeeseen ajatuksiasi, joita et ehkä ole osannut hänelle kertoa ja joita haluaisit nuoren tietävän. Voit kirjoittaa vapaata tajunnanvirtaa tai ranskalaisilla viivoilla, kumpi on sinulle luontevampaa.

Huom! Kirje luetaan kaikkien nuorten kuullen leirillä. Jos haluat, voit laittaa kirjeeseen jonkun vinkin, josta nuori voi arvata, keneltä kirje on. (Usein nuoret haluavat vanhempien kirjeet itselleen, joten voit laittaa kirjeen loppuun oman nimesi, nimiä ei siis lueta ääneen.)

Tässä on muutama apukysymys:

Millainen hän on? Kuvaile hänen hyviä ominaisuuksiaan, taitojaan ja luonteenpiirteitään.

Mistä asioista olet ylpeä?

Onko hänellä jotain kehitettävää joissain asioissa?

Mitä toivot rippikoulun antavan nuorelle?

Mitä toivot hänen tulevaisuudelleen?

Tässä on LEIRIKIRJE, josta löytyy mm. varustelista mukaan pakattavista vaatteista ja tavaroista. Luettehan sen huolellisesti yhdessä huoltajan kanssa.

Tänä kesänä Haapaniemen ruokalan yhteydessä on myös pieni kioski, jota isoset hoitavat. Sovitaan sitten yhdessä leirillä, milloin kioski on auki.

Leirillämme ei ole virallista vanhempien ja ystävien vierailupäivää, mutta jos satutte olemaan kesälomareissulla siellä päin, voi meitä tulla moikkaamaan. Toivomme siitä etukäteen tietoa.

Konfirmaatiopäivänä nuoret tulevat Taulumäelle klo 11.30 valmistautumaan.

Klo 12.00 meillä on yhteinen konfirmaatiokuvaus. Jos haluatte 12 € maksavan ryhmäkuvan, toimikaa seuraavien ohjeiden mukaan:

Kirjoita C5 / C4- kokoiseen kirjekuoreen oma nimesi ja osoitteesi. Laita kuoren sisälle 12€. ÄLÄ SULJE KUORTA. Tuo kirjekuori mukanasi tullessasi konfirmaatiopäivänä klo 11.30. Kun kuva on valmis, kuvaaja lähettää sen sinulle kotiin postitse. Huomioittehan, että kuvaaja lähtee pois kirkosta heti kuvat otettuaan, eli siksi on tärkeää, että rahakuori on mukana heti tullessa. Kuvauksen hoitaa Harri Wickstrand, Viiskulman valokuvaamo.

Kummeilla on tärkeä tehtävä konfirmaatiossa, he tulevat siunaamaan omaa kummilastaan. Pyydämme kummit kirkkoon klo 12.30, jolloin ohjeistamme heitä.

9.5. klo 18-20 Vanhempainilta ja 2. tapaaminen,  tällä kerralla otimme vastaan tutustumiskortit, osallistujakortit ja Minä-kirjeet.

Jos joltain vielä on palauttamatta joku edellä mainituista, toivomme asian pikaista hoitamista.

Tulosta tästä OSALLISTUJAKORTTI ja täytä se huolellisesti! Osallistujakortin toimittaminen ajoissa on tärkeää. Sen perusteella ilmoitetaan mm. ruoka-aineallergiat Haapaniemeen emännille. Ilman korttia ei voi lähteä leirille. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa korttia, pyydä se Miralta.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla 21.2. nuoret saivat kirjepohjan, jossa he kertovat asioita itsestään ja toiveistaan rippikoulua varten.  Tulosta kirje itsellesi tästä: Minä rippikoululainen

Leirillä käydään kirjeen pohjalta jokaisen nuoren kanssa pieni keskustelu.

Jumalanpalvelukset ja ehtoollinen

Ehtoollinen on tarkoitettu jokaiselle kristitylle. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden osallistua ehtoolliselle itsenäisesti, mutta jo sitä ennen kastettu lapsi tai nuori voi tulla ehtoolliselle vanhemman tai kummin kanssa, kun hänelle on kerrottu ehtoollisen merkityksestä. Rippikoulussa on mahdollista osallistua ehtoolliselle ryhmänä yhdessä rippikoulun ohjaajien kanssa.

Meidän rippikouluryhmässä ehtoollisopetus aloitetaan jo ryhmän ensimmäisellä yhteisellä tapaamisella. Ehtoollisopetukseen luontevana osana kuuluu myös osallistuminen itse ehtoolliseen ryhmän yhteisissä jumalanpalveluksissa. Yhteisiä jumalanpalveluskertoja meillä on ennen leiriä 21.2 sekä 18.3., jolloin rohkaisemme kaikkia osallistumaan ehtoolliseen. Myös kesän leirijaksolla vietämme päivittäin jumalanpalvelusta, johon kuuluu ehtoollinen.

Kaikissa rippikouluun liittyvissä asioissa otattehan yhteyttä:

Mira Maasola

p. 0504088813

Johanna Tikkanen

pappi

p. 0505215418

etunimi.sukunimi(at)evl.fi

Rippikoulun hinta 126 €. Maksuehdot ja huojennukset.