Tervetuloa rippikouluuun ja Haapaniemi 812 ryhmään!

Rippikoulu alkaa rippikoulustartista sunnuntaina 4.11. klo 9.30 -13 Palokan kirkolla. Klo 10 alkavaan Jumalanpalvelukseen ovat tervetulleita myös riparilaisten vanhemmat ja koko perhe. Kirkkokahvit juotuamme palaamme kirkkosaliin yhdessä. Jumiksen jälkeen pääset näkemään jo ripariryhmäläisiä ja sinulle kerrotaan oman ryhmän tapaamisajankohdat. Kaikissa oman ryhmän tapaamisissa sinun tulee olla paikalla. Jollet jostain syystä pääse paikalle, kysy ripppikoulun työntekijältä, kuinka voit korvata tapaamisen.

Rippikoululeirimme pidetään Haapaniemessä, Kuortaneella, 24.6.-1.7.2019. Konfirmaatiojuhlaa vietämme Taulumäen kirkossa 7.7. klo 13. Rippikoulun hinta 126 €. Maksuehdot ja huojennukset.

Ulkoläksyt voi suorittaa tapaamisissa työntekijöille.

Oman ryhmämme yhteiset kokoontumiset:

# Lauantaina 16.2.2019 Rippikouluralli Palokan kirkolla klo 10-14.

# Sunnuntaina 10.3.2019 osallistumme ryhmänä yhdessä messuun Palokan kirkossa klo 9.30, jonka jälkeen on oman ryhmän tapaaminen klo 13 saakka.Juomme jumiksen jälkeen kirkkokahvit ja siirrymme yhteiseen tapaamiseen opintosaliin.

#Maanantaina 25.3.2019 on Rippikoulukonsertti klo 19.30, Tanssisali Lutakkossa, Lutakonaukio 3. Tulethan paikalle jo klo 19 Tanssisali Lutakon eteen nimenhuuto. Minna ottaa nimet ylös paikalla olijoilta.

#Keskiviikkona 10.4.2019 osallistumme ryhmänä yhdessä viikkomessuun Palokan kirkolla. Viikkomessu alkaa klo 17.30 kirkkosalissa. Viikkomessun jälkeen syömme iltapalan nuortenillassa Palokan kirkon alakerrassa. Nuortenillan lopuksi pidämme yhdessä hartauden kirkkosalissa, jota valmistelemme iltapalan jälkeen. Tule paikalle ke:na klo 17.15. Ilta loppuu klo 21 mennessä. Muista syödä kotona ennen lähtöä. Nuortenillassa on tarjolla leipää ja mehua.

# Keskiviikkona 8.5.2019 on vanhempainilta (ei nuoria mukaan) Palokan kirkon yläkerrassa. Ilta alkaa kahvituksella klo 17.30, jonka jälkeen on yhteinen ohjelmaosuus klo 18 alkaen. Illassa on vierailijana psykiatrinen sairaahoitaja, perheterapeutti Eija Savio kaupungin oppilashuollosta. Yhteisen osuuden jäkeen jakaudumme omiin rippikouluryhmiin keskustelemaan rippikouluun liittyvistä asioista.

#Torstaina 20.6.2019 on lähipäivä Taulumäellä (1. vanhan hautausmaan siunauskappelissa, hautuumaalla ja kirkossa) klo 10-14. Lähipäivään tarvitset omat eväät mukaan ja tule omin kyydein. Nähdään klo 10 siunauskappelissa, Puistokatu 20.

Muistathan käyttäytyä messuissa ja muissa tilaisuuksissa rauhallisesti ja muut huomioiden. Lakit ja hatut on hyvä heittää päästä ja laittaa puhelimet äänettömälle, kun tulee kirkolle. Muistathan ottaa messuun osallistuessasi virsikirjan, jotta pystyt osallistumaan messun kulkuun. Messu tarjoaa hiljentymistä arjen keskelle.

Nuorten illat ovat Palokan kirkon alakerrassa keskiviikkoisin klo 19-20.30.

Nuorten illassa voit jutella kavereiden kanssa, pelailla ja osallistua loppuhartauteen.

Leirikirje

Mukavaa, että juuri sinä olet rippikoulussa! Rippikoulu on hyvää aikaa tutustua paremmin itseen, toisiin ja Jumalaan. Katsotaan, mitä juuri tämä Haapaniemen leiri tuo tullessaan. Kuljetaan hyvällä mielellä kohti leiriä.

Yhteislähtö on Palokan kirkolta bussilla ma 24.6. klo 15.  Palokan kirkon yläpihalta. Olettehan ajoissa paikalla. Bussimatka kestää reilut pari tuntia.

Leirivarustus:

• muistiinpanovälineet
  • kelakortti
  • peseytymis- ja saunomisvälineet
  • uikkarit ja pyyhe
  • henkilökohtaiset lääkkeet (myös päänsärkylääkkeet)
  • ulkoiluvaatteet ja hyvät ulkoilukengät
  • riittävästi vaihtovaatteita
  • yöpuku
  • lakanat: pussilakana, aluslakana ja tyynyliina
  • juomapullo
  • omia urheiluvälineitä ja soittimia innostuksen mukaan, kitara, basso, huilu, viulu yms ovat  toivottavia
  • leirillä ei ole kioskia, joten jos tarvitset omia eväitä, ota mukaasi; toki perusruokahuolto toimii hyvin leirillä
  • reipasta leirimieltä

Mukaan ei saa ottaa

• Tupakkatuotteita, olethan alle 18.v.
  • Päihteitä, mikäli niitä ilmenee, on edessä kotiutus.

Leirillä on voimassa seurakunnan puolesta tapaturmavakuutus, mutta ei sairasvakuutusta.

Ruokailuja leiripäivän aikana on viisi.

Leirin jälkeen

Palaamme yhteiskuljetuksella maanantaina 1.7. n. klo 14 Taulumäen kirkolle, jolloin pidämme konfirmaatioharjoitukset. Rippikoululaisia voi tulla hakemaan kirkolta n. klo 16.

Konfirmaatiota vietämme yhdessä Taulumäen kirkossa sunnuntaina 7.7. klo 13. Konfirmaatiomessu kestää noin puolitoista tuntia. Nuorten tulee olla kirkolla klo 11.30 pukeutumassa albaan konfirmaatiokuvaa varten, joka on klo 12.

Jos haluatte 11 € maksavan ryhmäkuvan, toimikaa seuraavien ohjeiden mukaan:

Kirjoita C5-kokoiseen kirjekuoreen oma nimesi ja osoitteesi, lisää postimerkki ja laita kuoren sisälle 11 €. ÄLÄ SULJE KUORTA. Tuo kirjekuori mukanasi  konfirmaatiopäivänä klo 11.30. Kun kuva on valmis, kuvaaja lähettää sen sinulle kotiin postitse. Huomioittehan, että kuvaaja lähtee pois kirkosta heti kuvat otettuaan, siksi on tärkeää, että rahakuori on mukana heti tullessa.

Kummi tai muu läheinen ihminen kutsutaan siunaamaan nuorta. Kummin tulee olla paikalla sunnuntaina 7.7. klo 12.40 tehtävän läpikäyntiä varten.

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä:

Toni Launonen                                Teija Laine                                     Liisa Partanen

nuorisotyönohjaaja                          pappi                                             kanttori

0407739851                                    0405609906                                  0503581860

toni.launonen@evl.fi                   teija.i.laine@evl.fi                          liisa.partanen@evl.fi