Tervetuloa Tikkakosken rippileirille 712!

Tärkeitä päivämääriä:

Aika ja paikka: 15.-22.7. Haapaniemi, Kuortane.

Rippileirille on yhteiskuljetus, joka lähtee 15.7. klo 15 Tikkakosken kirkolta. Tulkaa ajoissa paikalle. Ryhmämme on iso.

Rippileirin paikkana toimii Haapaniemen Hiippakuntakartano.

- Palaamme leiriltä Tikkakosken kirkolle maanantaina 22.7. n. 14.30.

- Konfirmaatioharjoituksista sovimme vielä yhteisesti ryhmän kanssa.

- Valokuvaus on tuntia ennen konfirmaatiota. Ohjeet tulevat vielä erikseen.

- Pyrimme siihen, että sunnuntain 28.7. klo 13 konfirmaatio kestäisi alle 1 h 40 min. Suuri ryhmä koko tuo kuitenkin kestoa tilaisuuteen.

Vanhemmat ovat tervetulleita käymään rippileirillä. Nuorilla on luonaan jälkeen klo 12-14 vapaa-aikaa, joten toivomme, että tässä kohdassa olisi myös mahdollinen ajankohta vierailulle. Toki muinakin aikoina voi tulla nopeasti käymään.

Haapaniemi on hieno paikka Kuortenejärven rannalla. Voit tutustua paikkaan näillä sivuilla http://www.hiippakuntakartano.fi/

Leirille tarvitaan mukaan:

• Pussilakanan, tyynyliinan ja aluslakanan
  • Pyyhkeen
  • Henkilökohtaiset peseytymis- ja hygieniatarvikkeet
  • Mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeet
  • KELA-kortti
  • Riittävästi vaihtovaatteita
  • Ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät
  • Uima-asu
  • Muistiinpanovälineet
  • Kännykän laturi
  • Kuulokkeet

Leirille ET tarvitse mukaan:

• Tietokonetta
  • Tablettia
  • BT kaiuttimia
  • DVD/blue-ray soitinta
  • Xboxia/Pleikkaria tai muutakaan konsolia
  • Telkkaria
  • Tupakkatuotteita
  • Alkoholia
  • Huumeita

Yllä listatut ja vastaavat asiat ovat leirillä kiellettyjä. Osa niitä tuntuu varmasti nipottamiselta, mutta monien rippileirein kokemuksella tuota listaa on kirjoitettu eikä lista ole edes vitsi. Kaikkia näitä on leirille tuotu tai kysytty, että saako ottaa mukaan. Viikko yhdessä on paljon kivempi, jos koko ajan jostakin ei kuulu musiikkia, varsinkaan "joukossa tyhmyys tiivistyy" metodilla valittuja kappaleita. Tietokoneitten ja muiden kanssa leirillä ei ole aikaa touhuta eli niitä turha kantaa mukana. Päihteiden en usko olevan leirillämme ongelma ja harvoin ne ovat, mutta seuraavat asiat pitää vain sanoa ääneen. Kaikista päihteistä meidän virkavelvollisuutemme on tehdä lastensuojeluilmoitus ja ilmoitamme tietenkin myös vanhemmille asiasta. Huumeiden kohdalla olemme yhteydessä sosiaaliviranomaisten lisäksi myös poliisiin.

Ennakkotehtävänä on kirje leirin vetäjille. Tehtävät ilmestyvät käyttämäämme Google Classroom opiskeluympäristöön. Classroom appin pääsee lataamaan seuraavasta linkistä

LATAA GOOGLE CLASSROOM

Käytämme Classroomia ennakkotehtäviin, korvaaviin tehtäviin ja oppimispäiväkirjoihin. Tällä tavalla ei tarvitse palautella papereita ja meille opettajillekin tehtävät pysyvät järjestyksessä ja ovat kaikkien luettavissa yhtäaikaa. Tätä kautta voimme myös helposti antaa palautetta tehtävistä hyvinkin nopeasti. Rippikoulun tapahtumat lisäämme ryhmän classroom/google kalenteriin joko tapahtumina tai tehtävinä. Paras käytäntö on vielä hakusessa viimeisimmän päivityksen jälkeen.

Jokaisen rippikoululaisen tulee täyttää ja allekirjoittaa "osallistujakortti" yhdessä huoltajansa kanssa. Osallistujakortin pitäisi vuoden 2019 rippikouluissa sähköinen. Tästä on tullut ohjeet sähköpostiin.

Jokainen leirille osallistuva on vakuutettu tapaturmaisen ruumiin vamman tai haitan varalta. Vakuutus koskee kaikkia joiden nimi on osallistujalistassa. Tapaturmien sattuessa helpoin käytäntö on, että vanhemmat maksavat itse kulut ja he saavat korvaukset suoraan vakuutusyhtiöltä. Korvauksien saaminen venyy ja monimutkaistuu, jos seurakunnan varoja käytetään välissä. Leiriläisten omaisuutta ei ole seurakunnan puolesta vakuutettu eli matkavakuutuksen hankkimista voi harkita, jos sellaista ei jo ole voimassa.

Vierailupäivää emme erikseen järjestä, mutta leirille saa tulla vierailemaan kunhan ilmoittaa etukäteen ja katsotaan yhdessä sopiva aika.

Alta löytyy yhteystiedot. Kaikissa kysymyksissä saa ottaa yhteyttä.

Rippikoulunvetäjät:

Ville von Gross