Tervetuloa Tikkakosken rippileirille 712!

Tärkeitä päivämääriä:

Starttipäivä sunnuntaina 25.11. klo 11 Tikkakosken kirkko

Ensin vietämme yhdessä messua, messuun myös kotiväki tervetullutta! Tauon jälkeen pidämme riparihärdellin, jossa ryhmä kiertää 3 pajaa iltapäivän aikana. Päivä päättyy viimeistään klo 16.00.

On hyvin tärkeää että pääset osallistumaan päivään, sillä päivän aikana tulee paljon infoa rippikouluajasta sekä on jo ensimmäiset ryhmän tapaamiset. Mikäli et pääse, ole yhteydessä leirin ohjaajiin, katsotaan korvaava kerta!

Ryhmä kokoontuu Tikkakosken kirkolla:

- Riparikonsertti Lutakossa ma 25.3. klo 18-19

- Vanhempainilta Ke 10.07. klo 18. Tikkakosken seurakuntasalissa

Rippileiri: Aika ja paikka: 15.-22.7. Haapaniemi, Kuortane.

Rippileirimme on Haapaniemessä, Kuortaneella. Voit tutustua paikkaan näillä sivuilla http://www.hiippakuntakartano.fi/

Leirille tarvitset mukaan:

• Pussilakanan, tyynyliinan ja aluslakanan
  • Pyyhkeen
  • Henkilökohtaiset peseytymis- ja hygieniatarvikkeet
  • Mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeet
  • KELA-kortti
  • Riittävästi vaihtovaatteita
  • Ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät
  • Uima-asu
  • Muistiinpanovälineet
  • Kännykän laturi
  • Kuulokkeet

Leirille ET tarvitse mukaan:

• Tietokonetta
  • Tablettia
  • BT kaiuttimia
  • DVD/blue-ray soitinta
  • Xboxia/Pleikkaria tai muutakaan konsolia
  • Telkkaria
  • Tupakkatuotteita
  • Alkoholia
  • Huumeita

Yllä listatut ja vastaavat asiat ovat leirillä kiellettyjä. Osa niitä tuntuu varmasti nipottamiselta, mutta monien rippileirein kokemuksella tuota listaa on kirjoitettu eikä lista ole edes vitsi. Kaikkia näitä on leirille tuotu tai kysytty, että saako ottaa mukaan. Viikko yhdessä on paljon kivempi, jos koko ajan jostakin ei kuulu musiikkia, varsinkaan "joukossa tyhmyys tiivistyy" metodilla valittuja kappaleita. Tietokoneitten ja muiden kanssa leirillä ei ole aikaa touhuta eli niitä turha kantaa mukana. Päihteiden en usko olevan leirillämme ongelma ja harvoin ne ovat, mutta seuraavat asiat pitää vain sanoa ääneen. Kaikista päihteistä meidän virkavelvollisuutemme on tehdä lastensuojeluilmoitus ja ilmoitamme tietenkin myös vanhemmille asiasta. Huumeiden kohdalla olemme yhteydessä sosiaaliviranomaisten lisäksi myös poliisiin.

Ennakkotehtäviä tulee ainakin kaksi. Toinen on kirje leirin vetäjille ja toinen on oman kummin haastattelu. Tehtävät ilmestyvät käyttämäämme Google Classroom opiskeluympäristöön. Classroom appin pääsee lataamaan seuraavasta linkistä

LATAA GOOGLE CLASSROOM

Käytämme Classroomia ennakkotehtäviin, korvaaviin tehtäviin ja oppimispäiväkirjoihin. Tällä tavalla ei tarvitse palautella papereita ja meille opettajillekin tehtävät pysyvät järjestyksessä ja ovat kaikkien luettavissa yhtäaikaa. Tätä kautta voimme myös helposti antaa palautetta tehtävistä hyvinkin nopeasti. Rippikoulun tapahtumat lisäämme ryhmän classroom/google kalenteriin joko tapahtumina tai tehtävinä. Paras käytäntö on vielä hakusessa viimeisimmän päivityksen jälkeen.

Jokaisen rippikoululaisen tulee täyttää ja allekirjoittaa "osallistujakortti" yhdessä huoltajansa kanssa. Osallistujakortin pitäisi vuoden 2019 rippikouluissa sähköinen. Tästä on tullut ohjeet sähköpostiin.

Jokainen leirille osallistuva on vakuutettu tapaturmaisen ruumiin vamman tai haitan varalta. Vakuutus koskee kaikkia joiden nimi on osallistujalistassa. Tapaturmien sattuessa helpoin käytäntö on, että vanhemmat maksavat itse kulut ja he saavat korvaukset suoraan vakuutusyhtiöltä. Korvauksien saaminen venyy ja monimutkaistuu, jos seurakunnan varoja käytetään välissä. Leiriläisten omaisuutta ei ole seurakunnan puolesta vakuutettu eli matkavakuutuksen hankkimista voi harkita, jos sellaista ei jo ole voimassa.

Vierailupäivää emme erikseen järjestä, mutta leirille saa tulla vierailemaan kunhan ilmoittaa etukäteen ja katsotaan yhdessä sopiva aika.

Alta löytyy meidän vetäjien yhteystiedot. Kaikissa kysymyksissä saa ottaa yhteyttä.

Rippikoulunvetäjät:

Ville von Gross