Rippikouluryhmä 511

 

"Leirimme on pyörähtänyt käyntiin ja eka yö on saatu jo nukuttua. Tältä sivulta voit lukaista päivittäin pieniä kuulumisia, siitä mitä leirillä on puuhailtu. Kuvat ja jutut ovat päivittäin vaihtuvan uutisryhmän koostamia. Mukavia lukuhetkiä!" 

 

11.6.2018

Tänään alkoi leirimme vika kokonainen päivä. Ohjelmassa oli puksusta ulkona, syömistä, oppitunti sekä hauskaa yhdessäoloa. Päivän loppupuolella oli enemmän vapaa-aikaa kuin normaalisti ja ilta huipentui isosten vetämään iltaohjelmaan. Loppu illasta kokoonnuimme vielä yhdessä ja teimme kaikille sydämet, joihin kirjoitimme positiivisia asioita. Harmillisesti leirin täytyy loppua ja huomenna koittaakin siivouspäivä.

 

9.6.2018

Heräsimme iloisina Abban hitteihin. Päivällä puhuimme surullisista aiheista ja monella se herätti tunteita. Iltapäivällä osa meistä pääsi katsomaan häitä Riihikirkkoon ja kaikki hurrasivat hääparin huristaessa ohi hääautollaan. Ennen kahvittelua leikimme hauskaa tietovisaa isosista, jossa lopulta isoset päätyivät laiturilta järveen. Iltapäivän oppitunnilla juttelimme ihmissuhteista ja rakkaudesta ja ruuaksi nautimme nakkikeittoa. Illalla oli tuttuun tapaan isosten vetämä hulvattoman hauska ja taitavasti tehty iltaohjelma, jonka jälkeen saunoimme ja kävimme päivästä väsyneinä nukkumaan. (Uutisryhmä Kerttu)

 

8.6.2018

Leiripäivä alkoi hyvällä musiikilla. Kaikki heräsivät intoa puhkuen uuteen päivään. Oppitunnin aiheena keskusteltiin nuorisotyöstä ja sen tärkeydestä, sen jälkeen oli kovan-luokan jalkapallo ottelu. Ottelun jälkeen oli kahvin aika. Kahvin jälkeen oli hetki vapaa-aikaa jolloin pelattiin pingistä, kuunneltiin musiikkia ja puhuttiin mukavia. Kokonaisuudessaan päivä on ollut hyvä ja iltaohjelman jälkeen meno on ollut rento ja kaikilla on ollut hauskaa yhdessä. (Uutisryhmä Oliver)

 

7.6.2018

Aamu alkoi hyvin aamupalaa syödessä ja mukavia jutellessa. Päivällä ulkoilimme ketjuhipan parissa sateisesta säästä huolimatta. Ruokailimme tänään uunimakkaraa, kinkkukiusausta, jälkkärinä kauraomenapaistosta ja hedelmärahkaa syöden, joita tänään taisi riittää kaikille. Sateista päivää piristi myös yövahtimme Ron, joka täydenti leiriläisten herkkuvarastoa hakemalla paljon karkkia kaupasta. Oppitunnilla vieraili myös lähetystyöntekijä. Illalla lämpenee jälleen sauna ja rohkeimmat pääsevät taas pulahtamaan järveen. (Uutisryhmä Sonja)

 

6.6.2018

Tänään keskiviikkona 6.6 leirimme jatkui edellistä päivää paremassa säässä. Leirillämme oli vierailija, joka esitti yksilöesityksen yhdessä meille ja viereiselle Kuokkalan leirille. Pääsimme näkemään päivän aikaan hienon monologin joka kertoi Markuksen evankeliumista. Päivällä väsymys alkoi painamaan ja moni nukkuikin päiväunet. Ruuan puolesta päivä on ollut kasvispäivä ja harmikyllä pannukakkuja ei riittänyt kaikille. Aurinkoinen päivä ja hyvä fiilis on kuitenkin piristänyt myös pannukakuttomien päivää. (Uutisryhmä Oskari)

 

5.6.2018

Aamulla oli yhteinen jumalanpalvelus, jossa kaikilla oli omat tehtävät. Päivän aiheena oli Jumala ja luominen. Päivällä tehtiin pienissä ryhmissä raamistehtäviä jonka aiheena oli tuhlaajapoika. Iltapäivällä ulkoiltiin ja pelasimme polttopalloa. Illalla saunottiin ja uitiin. (Uutistyhmä Milja)

 

4.6.2018
Tänään saavuimme Vesalaan ja leiri alkoi yhteisellä lounaalla. Ruoka oli hyvää. Jaoimme huoneet ja kävimme läpi leirin ohjelmaa sekä yhteisiä sääntöjä. Päivällä oli pari oppituntia ja riparilaiset saivat Raamatut. Kuvassa näkyy ulkoläksy lista, sekä "nakkilista". (Uutisryhmä Seila)

 

 

 

511 leirikirje:

 

Leirimme alkaa 4.6. klo 11.30. Vesalan leirikeskuksen päärakennuksessa. Aloitamme leirin yhteisellä lounaalla. Lounaan jälkeen siirrymme Rysän tiloihin aloittamaan leirin. Vesalan leirikeskukseen saavutaan ja poistutaan omin kyydein. Kannattaan sopia yhteisiä kyytejä etukäteen, niin saadaan hieman luontoa säästettyä. Linkki ajo-ohjeeseen löytyy alempaa. Leiri päättyy 11.6. klo 12.00 alkavaan yhteiseen lounaaseen, jonka jälkeen leiriläiset voivat poistua paikalta omaan vapaaseen tahtiin.

Mukaan leirille tarvitset:
1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.
2. Pyyheliinan ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.
3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona.
4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.
5. Kirjoitusvälineet.
6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin.
7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.

8. Riparikortti täynnä merkintöjä!

Rysässä majoitutaan 8 hengen huoneissa. Tilaa on rajatusti, mutta koitamme yhdessä järjestää kavereille mahdollisuuden olla samoissa huoneissa.

Tekstin alta löydät osallistujakortin. Tulosta ja täytä se yhdessä vanhempiesi kanssa. Ota osallistujakortti mukaan täytettynä leirille. Kortti on täytettävä kaikilta osiltaan, vaikka osan tiedoista olisitkin jo aiemmin ilmoittanut. Osallistujakortti on oltava mukana leirillä. Mikäli se unohtuu matkasta, se on huoltajien toimesta toimitettava Vesalaan ensimmäisen leiripäivän aikana.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös mankat, tietokoneet, telkkarit yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

Konfirmaatio on Säynätsalon kirkossa lauantaina 17.6. klo 10.00. Konfirmaatioon kutsumme erityisesti nuoren vanhemmat, sisarukset ja kummit. Rippikoululaiset tulevat kirkkoon jo klo 8.45 albojen sovitusta ja valokuvausta varten. Konfirmaatioharjoitukset pidetään pe 15.6. klo 15-16.30 Säynätsalon kirkossa.

Kysymyksiä ja huomioitavia juttuja voi esittää Antti Pirttimäelle tai Osmo Väätäiselle. Sähköposti tavoittaa meidät varmiten.

Tule mukaan mukanasi reipasta ja uteliasta mieltä!

Terveisin,
Antti Pirttimäki, Pertti Tahkola ja Osmo Väätäinen

Osallistujakortti
Ajo-ohje Vesalaan

P.S. Jos olet jo ennättänyt unohtaa, niin muistutukseksi vielä rippikoulusi tärkeä ajat:

Leirijakso Vesalan Rysässä 4.-11.6.2018

Konfirmaatioharjoitus Säynätsalon kirkossa pe 15.6. klo 15-16.30.

Konfirmaatio Säynätsalon kirkossa 17.6. klo 10. (Rippikoululaiset ja isoset tulevat paikalle klo 8.45 albojen sovitusta ja valokuvausta varten)

 

Rippikoulun ohjaajat:

Osmo Väätäinen

Osmo Väätäinen
Aluekappalainen

etunimi.sukunimi@evl.fi
0500 545 611

 

Pertti Tahkola

Pertti Tahkola
Kanttori
 
etunimi.sukunimi@evl.fi
040 684 2050
 
 

Antti Pirttimäki

Antti Pirttimäki
Nuorisotyönohjaaja

etunimi.sukunimi@evl.fi
050 407 0060