Rippikouluryhmä 511

Tämä on rippikouluryhmäsi oma sivu. Perehdythän näihin asioihin yhdessä vanhempiesi kanssa. Tältä sivulta saat tietoa tulevista kokoontumisista ja yhteisistä rippikoulun tutustumisjakson tapahtumista. Sivulla julkaistaan myöhemmin keväällä 2019 myös leirikirje ja konfirmaatiota koskevat ohjeet.

Rippikoulun starttikirkko ja ensimmäinen tapaaminen olikin jo ja nyt menossa on seurakuntaan tutustumisen jakso. Ennen käytetty rippikoulupassi ja merkintöjen hakeminen erilaisista tilaisuuksista ovat jääneet pois. Sen sijaan kokoonnumme seurakunnan tilaisuuksiin yhtenä ryhmänä.

Kokoontumisiin saattaa vielä tulla pieniä muutoksia.

511 menneet kokoontumiset (jos olit poissa, niin tarkista alta korvausohjeet)

Nuorten iltakahvila pe 16.11 klo 17-18 (saat toki olla pidempäänkin, iltakahvila on auki klo 22 saakka) Neulaskoti

Riparihärdelli 1 la 19.1.2019 klo 10-12 Neulaskoti.

Messu ja Riparihärdelli 2 su 17.2.2019 klo 10-n.klo 12.30 Säynätsalon kirkko.

Tilkkutäkkimessun suunnittelu 20.3. klo 17-18.30 Neulaskodilla. Suunnittelemme yhdessä aivan oikean sunnuntaimessun saarnan, esirukouksen ja veisut. Teemme yhdessä myös messuun liittyvää taidetta, sekä hoidamme suntion ja tekstinlukijoiden tehtäviä.

Tilkkutäkkimessun toteutus 24.3. klo 16-17.15 Neulaskodilla.

Riparikonsertti ma 25.3 klo 18-19 Tanssisali Lutakko.

511 tulevat kokoontumiset:

Lähipäivä ti 21.5 klo 17-20 Neulaskoti, jonka päätteeksi vanhempainilta klo 19 alkaen.

Leirijakso: 4.-11.6. Vesala.

Konfirmaatio: 16.6. klo 10 Säynätsalon kirkko.

Jos et pääse vaikkapa harrastuksen tai muun tärkeän syyn vuoksi paikalle, voit korvata osallistumisesi näin:

Nuorten iltakahvila: Tule johonkin toiseen iltakahvilaan paikalle. Iltakahvilat ja nuortenillat löydät tältä sivustolta etsimältä kohdasta nuoret ja Säynätsalo.

Riparihärdelli 1 ja 2: Poissaoleville lähetetään sähköpostitse pieni asiaan liittyvä tehtävä.

Riparikonsertti: Osallistu johonkin seurakunnan muuhun musiikkitilaisuuteen. Tilaisuuksista saat tietoa jyvaskylanseurakunta.fi

Lähipäivä: Osallistu samalla viikolla on ryhmien 512 ja 513 teemapäivät, tiedot löytyvät kyseisten ryhmien sivuilta.

Messun suunnittelua ei voi korvata. Poissaolijoille on sitten leirijaksolla luvassa pientä ylimääräistä askaretta asiaan liittyen.

511 leirikirje:

Leirimme alkaa 4.6. klo 11.30. Vesalan leirikeskuksen päärakennuksessa. Aloitamme leirin yhteisellä lounaalla. Lounaan jälkeen siirrymme Rysän tiloihin aloittamaan leirin. Vesalan leirikeskukseen saavutaan omin kyydein. Kannattaan sopia yhteisiä kyytejä etukäteen, niin saadaan hieman luontoa säästettyä. Linkki ajo-ohjeeseen löytyy alempaa. Leiri päättyy 11.6. klo 12.00 alkavaan yhteiseen lounaaseen, jonka jälkeen siirrymme linja-autolla Säynätsalon kirkkoon harjoittelemaan konfirmaatiota. Harjoitus on ohi viimeistään klo 14.30. jolloin olet vapaa lähtemään kotiin omaan tahtiin ja omalla kyydillä.

Mukaan leirille tarvitset:
 1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.
 2. Pyyheliinan ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.
 3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona.
 4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.
 5. Kirjoitusvälineet.
 6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin.
 7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.

Rysässä majoitutaan max 8 hengen huoneissa. Tilaa on rajatusti, mutta koitamme yhdessä järjestää kavereille mahdollisuuden olla samoissa huoneissa.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

Konfirmaatio on Säynätsalon kirkossa sunnuntaina 16.6. klo 10.00. Konfirmaatioon kutsumme erityisesti nuoren vanhemmat, sisarukset ja kummit. Rippikoululaiset tulevat kirkkoon jo klo 8.45 albojen sovitusta ja valokuvausta varten.

Kysymyksiä ja huomioitavia juttuja voi esittää Antti Pirttimäelle tai Päivi Kärkkäiselle. Sähköposti tavoittaa meidät varmiten.

Tule mukaan mukanasi reipasta ja uteliasta mieltä!

Ajo-ohje Vesalaan

P.S. Jos olet jo ennättänyt unohtaa, niin muistutukseksi vielä rippikoulusi tärkeä ajat:

Leirijakso Vesalan Rysässä 4.-11.6.2019

Konfirmaatioharjoitus Säynätsalon kirkossa 11.6. n. klo 12.45-14.15

Konfirmaatio Säynätsalon kirkossa 16.6. klo 10. (Rippikoululaiset ja isoset tulevat paikalle klo 8.45 albojen sovitusta ja valokuvausta varten)

Terveisin, Antti

Antti Pirttimäki