HEI RIPPILEIRILÄINEN JA KOTIVÄKI, tässä leirikirje.

TIETOA LEIRISTÄ, 414 Kuokkala, rippileiri

Leirin aika               30.7-6.8.2019 (ti-ti) Koivuniemi, Vaajakoski

ja –paikka

Leiri alkaa         tiistaina 30.7. klo 14.00. Kukin saapuu Koivuniemeen omin kyydein. (Koivuniementie 30, 40800 Vaajakoski) Vaajakoskelta(ABCn liikenneympyrästä) Kuopion suuntaan noin 200 m ja rampista oikealle, Ruokosaari. Matkaa Jyväskylän keskustasta noin 15 km. Koivuniemen leirikeskus

Leiri päättyy      tiistaina 6.8. klo 12.00. Lähdemme leiriltä pois yhteiskyydillä Kuokkalan kirkkoon konfirmaatioharjoitukseen, joka päättyy n. klo 14. Tämän jälkeen leiriläinen voi lähteä omin kyydein kotiin.

Konfirmaatioharjoitus

tiistaina 6.8. klo 12.30-14.00 Kuokkalan kirkossa.

OSALLISTUJAKORTTI

Huoltaja tekee leiriläisestä netissä ”vahvan ilmoittautumisen”, jossa kaikki leiriä varten tarvittavat tiedot nuoresta.Tietosuojalaki kieltää keräämästä tietoja muulla tavalla. Tästä ohjeistus sähköpostissasi.

Leirillä tarvittavat varusteet

Muistiinpanovälineet; kynä, kumi ynnämuut

Lakana, tyynyliina ja makuupussi TAI lakana, tyynyliina ja pussilakana

Yöasu

Peseytymisvälineet

Pyyhe ja uintivarusteet. Myös käsipyyhe (Koivuniemessä wc:ssä ei ole)

Vaatetta, eri säiden varalle

Riittävästi vaihtovaatekertoja

Ulkoiluvarusteet ja ulkoiluun sopivat kengät ja varakengät

Sisäkengät tai –tossut, villasukatkin on hyvä olla.

Henkilökohtaiset tavarat, lääkkeet, hyttyssuojat yms.

Kotiin jäävät kamppeet

energiajuomat, tupakat, nuuska, alkoholi, kaikki päihteet.

Kännykän/tabletin/ym. sen sijaan voit ottaa halutessasi mukaan, mutta käyttö on sallittu vain vapaa-ajalla muuta ohjelmaa ja olemista häiritsemättä. Musiikkia voi kuunnella korvanappien kautta, ei kaiuttimien.

Huomioi, että Jyväskylän seurakunta ei korvaa henkilökohtaisten tavaroidesi (kännykät yms.) rikkoutumista/vahingoittumista/kadottamista leirillä.

Vaikka tavarat eivät ole vakuutettuja seurakunnan puolesta, ihmiset ovat. Leirillä on voimassa srk:n puolesta tapaturmavakuutus, mutta ei sairausvakuutusta.

Konfirmaatio

Su 11.8. klo 11.00 Kuokkalan kirkossa (Syöttäjänkatu 4). Rippikoululainen, olethan paikalla viimeistään klo 09.45. Otamme konfirmaatioryhmäkuvan tuntia ennen konfirmaatiota. Jos haluat tuon valokuvan itsellesi, tuo mukanasi omalla nimellä ja osoitteella varustettu kirjekuori (A5 –kokoa), jonka sisään laitat 11 euroa ja päälle liimaat postimerkin (älä sulje kuorta). Valokuvaajana toimii Hannuphoto +358 40 5393978 www.hannuphoto.com Kuvan hinta 11 euroa.

Konfirmaatiossa rippikoululaiset siunataan, toivomme että mukana siunaamassa olisi vetäjien ja isosten lisäksi rippikoululaisen läheinen. Hän voi olla kummi, vanhempi tai isovanhempi tai joku muu läheinen; pyytäkää häntä jo etukäteen tähän luottamustehtävään. Pappi pyytää konfirmaatiossa leirin vetäjiä, isosta ja ”läheistä” astumaan alttarin ääreen. Ko. henkilöt laittavat kädet rippikoululaisen päälle ja pappi lausuu siunauksen.

Konfirmaatio on ennen kaikkea nuorten juhla. Rauhoitetaan siksi alttarialue tätä juhlaa varten, valokuvaus tai videointi omalta paikalta. Kukkaset on kätevin ojentaa nuorille vaikkapa ulkona kulkueen poistuttua kirkosta. Konfirmaatioon ovat tervetulleita kaikki perheenjäsenet, läheiset ja kaverit. Mukavaa yhteistä juhlaa!

Terveisin rippileirisi työntekijät,

Ulla-Maija Grönholm

ulla-maija.gronholm@evl.fi

Riku Bucht

pappi

riku.bucht@evl.fi

Sirpa Lampinen

sirpa.lampinen@evl.fi

sekä isoset: Emma, Jonni, Anni, Ella, Kiki, Reetta, Saimi, Siiri, Julius + Taneli-yövahti.

Hei 414-2019 riparilainen!

Ompa mukava, että olet tulossa rippikouluun. Tervetuloa.

Tänä vuonna rippikoulu ja erityisesti seurakuntaan tutustumismerkintöjen kerääminen on muuttunut. Meille työntekijöillekin tämä on uudenlainen kokemus. Nyt merkinnät kerätään niin, että joka kerralla, koko 414 ryhmä, ohjaajineen, on paikalla. Tässä sinulle päivämäärät, kellonajat ja paikat, jotka voisit samantien merkata kalenteriisi.

- STARTTIPÄIVÄ su 2.12. klo 11 Kuokkalan kirkko (Syöttäjänkatu 4). Osallistumme messuun ja saamme jumalanpalvelusopetuksen.  Messun jälkeen kokoonnumme Lastensaliin kirkon perälle, jossa tutustumme toisiimme ja ryhmäämme.

OSALLISTUMINEN MESSUUN su 13.1. klo 11 Kuokkalan kirkko.

- OMAN ALUEEN TEEMAPÄIVÄ la 19.1. klo 12-15 Kuokkalan kirkko. Oman alueen teemapäivä. Päivässä esitellään seurakunnan eri työaloja.

- NUORTENILTA ke 20.3. klo 19-20 Polttis nuorisotila (Polttolinja 35)

- RIPPIKOULUKONSERTTI ma 25.3. klo 16.30  Lutakon tanssisali. Tule noin vartti etuajassa ja käy ilmoittautumassa paikanpäällä Ulla-Maijalle.

LÄHIPÄIVÄ pe 26.4. klo 17 Polttis Valmistelemme messun sunnuntaille 28.4.

- 414 RYHMÄ TOTEUTTAA MESSUN su 28.4. klo 11 Kuokkalan kirkko. Vanhempien tapaaminen messun jälkeen kirkkokahveilla.

- pe 26.7. klo 12-14 Käynti yhdessä ryhmän kanssa Lehtisaaren kesäkodilla. (Lehtisaari sijaitsee Tuomiojärvessä ja sinne mennään Viitaniemen rannasta yhteissoudulla)

- LEIRI ti-ti  30.7.-6.8.2019 Leiri Koivuniemessä Vaajakoskella.

- ti 6.8. klo 12.30 konfirmaatioharjoitukset Kuokkalan kirkossa

- su 11.8. klo 11 Konfirmaatio Kuokkalan kirkossa.

Tämmöinen setti. Toivon kovasti, että nämä ajankohdat sopisivat kaikille. Jos sinulle tulee kysyttävää, niin älä epäröi ottaa yhteyttä, vastaamme mielellämme.

Näkemisiin ja kuulumisiin,

rippikoulusi työntekijät

Ulla-Maija Grönholm

ulla-maija.gronholm@evl.fi

Riku Bucht

pappi

riku.bucht@evl.fi

Sirpa Lampinen

"Kauan ennen kuin tänne synnyit sinut tunsi jo Jumala.

Oli päiväsi pilvisinkin hänen tiedossansa,

joka ainoa päiväsi jo ennen syntymääsi.

Olet kuva rakkaudesta, Luojan kaunein ajatus."